Om Running Team Brabant naar een volgend niveau te brengen, wordt het bestuur uitgebreid. Rien van Haperen wordt de nieuwe voorzitter en IJvonne de Jong algemeen bestuurslid.

Met zijn jarenlange ervaring als midden- en langeafstandsloper én in bestuurlijke functies, weet Rien van Haperen wat er nodig is om atleten te ondersteunen in hun weg naar de top. “Ik heb sympathie voor het initiatief van legende Tonnie Dirks en zet mezelf graag in als voorzitter van Running Team Brabant. Het belang van de atleten staat wat mij betreft voorop. Ik wil ervoor zorgen dat zij vanaf Brabantse bodem kunnen presteren in een gezond en veilig sportklimaat,” vertelt Rien. Zelf begon hij zijn loopcarrière bij AV Sprint in Breda, waarna hij in 1976 de overstap maakte naar Prins Hendrik. “Ik heb persoonlijke records van 3.50.4 op de 1500m, 8.13.6 op de 3.000m en 14.42.4 op de 5.000m. Ik ben altijd een ‘endurance-ezel’ geweest en gebleven. Als vijftiger heb ik nog een zevental marathons gelopen met 3.12.24 als beste tijd.” 

“Door elkaar te stimuleren, kunnen we sportieve dromen verwezenlijken. Dat is wat mij betreft de kracht van Running Team Brabant, we doen het samen!”

Rien van Haperen

Niet alleen op sportief gebied is Rien ervaren, ook wat bestuurlijke functies betreft. Sinds 1995 is Rien actief geweest in onder meer het bestuur van atletiekvereniging Prins Hendrik, de Atletiekunie en de Stichting EK Atletiek in Amsterdam. “Ik heb sympathie voor het initiatief van legende Tonnie Dirks en onderschrijf de waarden van Running Team Brabant: sportiviteit, plezier en kwaliteit. Door elkaar te stimuleren, kunnen we sportieve dromen verwezenlijken. Dat is wat mij betreft de kracht van Running Team Brabant, we doen het samen!”

IJvonne de Jong zal Running Team Brabant versterken als algemeen bestuurslid. Ze loopt al ruim 30 jaar hard, waarvan 10 jaar bij Prins Hendrik. “Tot enkele maanden geleden trainde ik bij de MILA-groep van Bart van Aalst en sinds kort bij de groep van Carolien Wellen. Naast het drukke gezinsleven, met mijn twee dochters Willemijn (6) en Sofie (2), en mijn werk als notaris probeer ik waar mogelijk zelf nog een paar keer per week hard te lopen.” laat IJvonne weten. “Als bestuurslid bij Running Team Brabant wil ik een bijdrage leveren aan de loop(top)sport. Vanuit mijn werk hoop ik een toegevoegde waarde te kunnen leveren aan de stichting en ik kan mijn passie voor hardlopen daarbij combineren.”

De samenstelling van het bestuur is nu als volgt:

  • Rien van Haperen      Voorzitter
  • Bert van Lith               Secretaris
  • Jos van Schijndel       Penningmeester
  • Tonnie Dirks               Technische zaken
  • Ijvonne de Jonge       Algemene zaken

Met dit bestuur hopen we de basis van Running Team Brabant, met behoud van haar kernwaarden ontstaan uit passie voor de loopsport, verder te versterken.