RunningTeamBrabant-33

Over ons

Het verhaal achter Running Team Brabant

Running Team Brabant is ontstaan na een idee van Tonnie Dirks. Tonnie Dirks is een voormalig langeafstandsloper, die 15 keer Nederlands Kampioen werd op diverse afstanden en in 1992 deelnam aan de marathon tijdens de Olympische Spelen in Barcelona. In 1995 zette Dirks een punt achter zijn topsportcarrière, maar de passie voor het hardlopen bleef. Als trainer inspireert hij atleten het beste uit zichzelf te halen, waarbij plezier in het sporten misschien wel de nummer één prioriteit is.

 “Ik koester de tijd die ik als atleet heb gehad. Wat mij betreft is er niets mooier dan het continu verleggen van je persoonlijke grenzen en strijden op nationale en internationale kampioenschappen. Ik weet uit ervaring dat je het beste presteert wanneer je je zo min mogelijk met randzaken hoeft bezig te houden. En dat is soms lastig, want wanneer je niet het talent hebt om de wereldtop te halen, kun je bijna nergens terecht. Met Running Team Brabant willen wij atleten op sportief gebied ondersteunen, zodat zij het maximale uit zichzelf kunnen halen.”

Trainingen

Wat bieden we?

Om het maximale uit je sportieve carrière te halen, is de juiste ondersteuning belangrijk. Running Team Brabant helpt je daarbij. Atleten kunnen rekenen op ondersteuning op het sportieve vlak, door middel van een persoonlijk trainingsschema en begeleiding van toegewijde trainers. Daarnaast maak je aanspraak op financiële ondersteuning en profiteer je van partnersamenwerkingen.

Locatie

De accommodatie van de Vughtse Sportclub Prins Hendrik is onze thuisbasis. De atletiekbaan is gelegen aan de rand van de Vughtse Heide, waardoor we zowel op de baan als in het bos uit de voeten kunnen. Ook hebben we de mogelijkheid om in de indoorhal en krachtruimte te trainen. Kortom, alle faciliteiten zijn aanwezig om jouw loopprestaties naar een hoger niveau te tillen.

RunningTeamBrabant-15

Voor wie?

Running Team Brabant bestaat uit wedstrijdgeoriënteerde atleten. Plezier in het hardlopen staat centraal, maar tegelijkertijd wil je het beste uit jezelf halen. Sport neemt een belangrijke plaats in, maar aan verplichtingen zoals studie en werk ontkomen de meesten van ons niet.

Je traint om sterker en beter te worden, en dat doe je graag in een groep. Samen halen we zo het beste in elkaar naar boven.

Lid worden? Iedereen kan zich aansluiten, ongeacht de atletiekvereniging waar je lid bent mits je minimaal voldoet aan de genoemde prestaties in kolom D in onze prestatietabel. Na aanmeldingen volgt er allereerst een intakegesprek. 

Trainers

Atleten